Nu we al een beetje van het najaar hebben mogen proeven, is het tijd om je eigen garderobe en die van je kindje(s) opnieuw in te delen. Het is namelijk tijd voor het najaar! Dit betekent dat de zomerjurkjes, korte broeken en zomerse shirtjes weer plaats mogen maken voor dikke truien, warme herfstkleuren en andere leuke trends.

Dit najaar draait om een balans tussen comfort, stijl en duurzaamheid waarbij we veel praktische kleding zien met natuurlijk een speelse twist. Het blijven toch kledingstukken voor kinderen! In dit artikel vertellen we je graag meer over de leukste najaarstrends voor kinderkleding in 2024. Lees je mee?

Duurzaamheid is steeds vaker de standaard in kinderkleding

Een van de meest opvallende trends dit najaar is duurzaamheid. We kiezen vandaag de dag liever voor duurzame kleding dan voor fast fashion, ook wanneer het om kleding voor onze kleintjes gaat. Dat komt goed uit, want er zijn heel wat te gekke kindermerken op de markt waar je mooie items kunt kopen die kwalitatief zijn en die lekker lang mee kunnen gaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het assortiment van het Deense merk MARMAR COPENHAGEN. Superleuke items voor de herfst die tijdloos en trendy zijn.

Dit merk beschikt over kleding voor newborn baby’s tot kids van ongeveer 10 jaar, een complete collectie dus. Wil je verder een beetje letten op duurzaamheid wanneer je kinderkleding koopt? Kijk dan naar het materiaal waar de kleding van gemaakt wordt. Duurzame materialen zijn onder andere bamboevezels, biologisch katoen en gerecyclede materialen. Wat extra mooi meegenomen is, is dat dit soort stoffen niet alleen beter zijn voor het milieu maar vaak ook heerlijk aanvoelen aan de huid van je kindjes. Win-win dus!

Kies voor warme herfstkleuren en fijne aardetinten

Wat we in het najaar van 2024 ook zien, is een terugkeer naar de natuurlijke kleuren, aardetinten en warme herfstkleuren zoals we die enkele jaren geleden ook al zagen. Hoe heerlijk is het om de herfst te beginnen met warme kleuren zoals terracotta, mosgroen, okergeel, beige en andere zachte bruintinten? Deze kleuren passen ontzettend goed bij dit seizoen en zien er naast trendy ook nog eens lekker warm en stijlvol uit. De ideale combinatie!

Ga je voor de wat donkere kleuren, dan profiteer je van een extra voordeel: je ziet het minder snel wanneer een kledingstuk vies is! Omdat veel kindjes het heerlijk vinden om lekker te ravotten buiten en te stampen in de plassen met regenwater in de herfst is het wel zo fijn dat je niet constant een kledingwissel te doen. Wat dat betreft is deze modetrend dus ook hartstikke praktisch, terwijl de kleuren er ook nog eens heel fijn uitzien.

Comfort speelt een grote rol, evenals praktische kleding

Naast die herfstkleuren en het duurzame karakter van kleding zien we nog een fijne modetrend voor kindjes terug dit najaar: comfort, comfort en nog eens comfort. In 2024 wordt er misschien wel meer dan ooit aandacht besteed aan comfort in kleding voor kinderen. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat ze kleding dragen waarin ze lekker kunnen bewegen, buiten kunnen spelen en rennen en allerlei andere activiteiten ondernemen. Comfortabele stoffen zoals biologisch katoen en fleece zijn hierbij enorm populair.

Wat we hier vooral bij zien, is dat de focus ligt op kleding waarvan je in eerste instantie zou denken dat de items alleen thuis worden gedragen. Denk namelijk aan oversized truien met capuchon, stijlvolle joggingbroeken en andere losse pasvormen. Je hoeft niet bang te zijn dat het onderdeel stijl hierbij verdwijnt: een groot deel van de comfortabele items komt in fijne kleuren, trendy prints en hippe pasvormen waardoor je kindjes er alsnog verzorgd uitzien. Ook hoef je niet in te leveren op bewegingsvrijheid, wat weer zorgt voor de perfecte combinatie.

Veel retro en vintage invloed in kinderkleding

Tot slot nog een hele leuke trend waar wij in ieder geval blij van worden: de terugkeer van retro en vintage invloeden in kinderkleding! We zien het ook al in de trends voor mode voor volwassenen: items die in de jaren 70 en de jaren 90 helemaal hip waren. Ook in de kindercollecties zien we een aantal items die we van vroeger kennen terug, zoals flared broeken, oversized truien, items gemaakt van corduroy en kleding met ruitjesprint! Ouderwets, maar dan met een nieuw tintje.

Weet je niet goed waar je moet beginnen bij deze trend? Wat dacht je van een corduroy tuinbroek of overgooier voor je kleintje? Koop deze in een van de bovenstaande trendkleuren, combineer het met een mooi duurzaam item van MARMAR COPENHAGEN, ga voor een comfortabel vest dat je kindje daar overheen kan dragen en je hebt een complete trendy najaarsoutfit voor je kind. Corduroy is namelijk ook een hele duurzame stof!

Laat een comment achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}